Boendestöd i Linköpings Kommun

BoCare erbjuder boendestöd för vuxna på uppdrag av Linköpings kommun. Vår verksamhet riktar sig till personer från 18 år och uppåt med kognitiva, psykiska funktionsnedsättningar och/eller skadligt bruk och beroende.
Linköpings kommun

Välkommen till BoCare – Boendestöd i samarbete med Linköpings kommun

BoCare är stolta över att ha fått förtroendet att leverera boendestöd till vuxna i Linköpings kommun. Genom vårt samarbete med kommunen erbjuder vi stöd i vardagen för dem i behov av boendestöd. Vårt mål är att hjälpa dig eller din närstående att leva ett så självständigt och meningsfullt liv som möjligt, i en trygg och stöttande miljö.

Vi arbetar med ett rehabiliterande förhållningssätt och ser till att du har ett aktivt inflytande över de insatser som planeras och genomförs. Med vårt team av engagerade medarbetare finns vi här för att ge stöd i allt från vardagliga sysslor till att hantera kontakter med myndigheter, och för att främja ett socialt och självständigt liv.

Vårt arbetssätt och mål

Vi anpassar boendestödet för att möta varje individs specifika behov och förutsättningar. Våra insatser bygger på noggrant utvalda metoder som främjar självständighet och delaktighet.

BoCare är en erfaren utförare av boendestöd med fokus på kvalitet, professionalism och individanpassade insatser. Vi har sedan starten arbetat för att stödja personer i deras vardag och bidra till ökad självständighet och livskvalitet. På uppdrag av Linköpings kommun erbjuder vi boendestöd för vuxna som behöver stöd på grund av kognitiva, psykiska eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, samt personer med skadligt bruk eller beroende.

Vår Verksamhet

BoCare arbetar med ett rehabiliterande förhållningssätt där vi fokuserar på att stärka individens egna resurser och förmågor. Vi utgår alltid från den enskildes behov och önskemål när vi utformar stödet och ser till att det präglas av kontinuitet och hög grad av delaktighet.

Värdegrund

BoCare AB eftersträvar att möta alla personer som placeras hos oss utifrån dennes egna förutsättningar. Insatsen ska ges med respekt för individen, dennes särskilda behov och med respekt för hens egen förmåga och självbestämmande rätt. Insatsen ska ges utifrån ledorden individualitet, flexibilitet, empati, respekt, kompetens, professionalitet och till sist med ett stort hjärta. Vi ska leverera det vi lovar och kunna stå för vårt ord.

Vi erbjuder följande insatser

  • Strukturerat Boendestöd Hjälp med att skapa rutiner, planera vardagssysslor och hantera vardagens utmaningar.
  • Stöd vid Myndighetskontakter Vi bistår med stöd vid kontakter med exempelvis Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och socialtjänsten..
  • Stöd i Sociala Kontakter Hjälp med att bryta social isolering och delta i aktiviteter eller föreningsliv.

Våra Metoder och Arbetssätt För att ge bästa möjliga stöd arbetar vi med flera evidensbaserade metoder

  • Lågaffektivt Bemötande Ett förhållningssätt för att skapa en lugn och trygg miljö för individen.
  • Ett Självständigt Liv (ESL) En socialpedagogisk metod för personer med psykiska funktionsnedsättningar.
  • Motiverande Samtal (MI) En samtalsmetod som syftar till att öka motivationen och underlätta förändringsprocesser.
  • Feedback Informed Treatment (FIT) Vi följer upp våra insatser kontinuerligt för att anpassa stödet utifrån individens behov och utveckling.

Om BoCare

BoCare har lång erfarenhet av att arbeta med målgrupper inom socialpsykiatri och missbruksvård. Vi är stolta över vår kompetenta personal som kontinuerligt vidareutbildas för att säkerställa att vi erbjuder insatser av hög kvalitet. Vi har ett nära samarbete med andra samhällsaktörer för att säkerställa att våra klienter får ett samordnat och effektivt stöd.

Vår personal har utbildning och kompetens inom:

  • Psykisk ohälsa och neuropsykiatriska diagnoser
  • Våldsuttsatthet och trauma
  • Samsjuklighet och beroendesyndrom
  • Pedagogiskt stöd och boendestöd i hemmet

Kontakta oss För mer information om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig, besök vår verksamhet eller kontakta oss via telefon eller e-post:

Telefon: 010-1796920
E-post: info@bocare.se
Ansvarig Samordnare: Laila Westerlund

Hemsida och Kontakt

För mer information om boendestöd och andra tjänster i Linköpings kommun, besök Linköpings kommuns hemsida:
Linköpings kommun hemsida – www.linkoping.se

Kvalitetsredovisning och Uppföljning

BoCare strävar alltid efter att leverera högkvalitativa insatser och följer kontinuerligt upp vårt arbete för att säkerställa att det uppfyller både våra och kommunens krav. Vi kommer att redovisa resultat och uppföljningar här på hemsidan i enlighet med avtalet.

Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dig.